Dansk Rugbrød

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 100335
Vekt: 10x1 kg
EAN: 7044413113554

Category productimage: Produktbilde / Layout Bilde
Dansk rugbrød er et halvgrovt brød hvor rug utgjør 58% av alt mel i brødblandingen. Dette gir et smakfullt brød med mye fiber. Rugbrød fra Regal er lettbakt. Smak: Naturlig aromatisk smak av rug. En anelse smak av surt/syrlig. Lukt: God svak lukt av rug og en svak sur/syrlig lukt. Konsistens: Rugflak og solsikkekjerner gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme. Utseende: En jevn blanding hvor alle komponentene er lett gjenkjennelige og synlige. En ser godt solsikkekjernene. Fargen på brødet er ganske mørkt.

Klargjøring / bruk

Slik baker du danskt rugbrød:2 brød. Stek ca 45 min. 225°C. Du trenger:50 g gjær/ 1 pose tørrgjær 8 dl lunkentvann2 former 1. Løs gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen. Elt til deigen blir jevn i minimum 7 min. Deigen ska være løs og skal ikke forheves. 2. Fordel deigen direkte i to godt smurte former. Pensle brødene med vann. 3. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la brødene heve i ca 60 min. 4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225 °C (varmluft 200°C) i ca. 40 min. Avkjøl brødene på rist.
Næringsverdi per 100 g

  • Energi 1470 kJ
  • Energi 351 kcal
  • Fett 6,6 g
  • - herav mettet fett 0,8 g
  • Karbohydrat 56 g
  • - herav sukkerarter 3,7 g
  • Kostfiber 13 g
  • Protein 10 g
  • Salt 1,2 g
Ingredienser

sammalt RUG * og, sammalt HVETE 64%, siktet RUGmel*, solsikkekjerner 8%, surdeigspulver av RUG 3%, sukker, HVETEmaltmel, salt, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).
*Andel rug 67%. Grovhetsmerking: Ekstra grovt - 76% sammalt mel og hele korn.