Havrebrød

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 100307 Vekt: 10x1 kg
EAN: 07044410113564
100307

Ingredienser

Hvetemel, sammalt havremel 18 %, havrekli 13 %, havre helkorn 8 %, tørket hvetesurdeig 1 %, salt, sukker, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre, amylase). Grovhetsmerking: Grov - 54% sammalt mel og hele korn.

Klargjøring / bruk

Slik baker du havrebrød: 2 brød. Stek ca 45 min. 225°C. Du trenger: 50 g gjær/1 pose tørrgjær 6 dl lunkent vann 2 ss matolje (f.eks rapsolje) 1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger). 2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt bakeresultat. 3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40–45 minutter eller til dobbel størrelse. 4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Vekt
10x1 kg
Art no
100307
EAN
07044410113564

Næringsverdi per 100 g


  • Energi, kJ 1039 kJ
  • Energi, kcal 248 kcal
  • Fett 4.3 g
  • - herav mettet fett 0.66 g
  • Karbohydrat 42 g
  • - herav sukkerarter 1.1 g
  • Kostfiber 4 g
  • Protein 8.3 g
  • Salt 0.8 g