Solsikkebrød

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 101841
Vekt: 10x1 kg
EAN: 7044416006402

Category productimage: Produktbilde / Layout Bilde
Regal Solsikkebrød er et smakfullt, grovt brød som passer til frokost og til matpakken. Solsikkekjerner smaker godt og gjør brødet sunt, saftig og holdbart. Denne miks gir to brød.

Klargjøring / bruk

Du trenger:50 g gjær/ 1 pose tørrgjær 6,5 dl lunkent vann2 ss matolje (f.eks rapsolje) Slik baker du solsikkebrød:2 brød. Stek ca 30 min. Temp. 225°C 1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger). 2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt bakeresultat.3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40–45 minutter eller til dobbel størrelse.4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Næringsverdi per 100 g

  • Energi 1467 kJ
  • Energi 351 kcal
  • Fett 6,0 g
  • - herav mettet fett 0,7 g
  • Karbohydrat 56 g
  • - herav sukkerarter 1,5 g
  • Kostfiber 9,0 g
  • Protein 13 g
  • Salt 1,2 g
Ingredienser

HVETEmel, sammalt HVETE 31%, sammalt RUG 20%, solsikkekjerner 8%, surdeigspulver av HVETE, salt, HVETEgluten, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre, amylase).
Grovhetsmerking: Grov - 57% sammalt mel og hele korn.