Frøbrød


Ingredienser

Skålding:

  • 300 g Sesamfrø Økologisk
  • 300 g Solsikkekjerner Økologisk
  • 300 g Linfrø Økologisk
  • 1600 g Valset Bygg helkorn Volda Mylne
  • 3000 g Vann Kokende

Påslag:

Hvordan forberede oppskriften

Arbeidsbeskrivelse:

  • Deigtemperatur: 23-24°C
  • Eltetid minutter: 10+6 min veiledende
  • Hviletid minutter: 90-120 min + 10 min virket
  • Oppslag: Rundstekt 750 g
  • Rasketid minutter: 40min tørrask, ev lengre via kjøl
  • Rask: I bakeriet under hette
  • Damp som standard grove brød: 20
  • Steketemperatur: 250-220°C
  • Steketid minutter: 30-35 min
  • Dekor: Økologisk Valset bygg helkorn

Tilberedning:

Elt deigen godt ut, rundt virkes og hviles i 10 min, bruk et kjevle pinne til å stikke hull midt i det runde brødet, så strekk på det til du har fått utvidet det. Dypes i vann så Valset bygg helkorn. Raskes ev. via kjøl eller tørr raskes, stekes.