Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Epleterte
Ingredienser
Bunn:
- Regal hvetemel industri 1500 g
- Melis 600 g
- Smør 750 g
- Egg 300 g
- Vaniljesukker 10 g
Fyll:
- Malte mandler 1000 g
- Sukker 1000 g
- Smør 1000 g
- Egg 1000 g
- Regal hvetemel 250 g
- Epler 270 g
- Kanel og sukker 15 g
- Smør 30 g
Hvordan forberede oppskriften
Bunn:
- Melis, vaniljesukker og smør kjøres godt sammen, rør inn eggene og tilslutt hvetemelet.
- Deigen må ikke eltes for mye, pakk inn deigen og la den ligge i kjøleskapet i minimum en time eller over natta før utkjevling.
- Deigen kjevles ut og fores i former. 230 g pr form.
Fyll:
- Sukker og smør kjøres hvitt, rør inn eggene. Så mandler og tilslutt melet.
- Fyllet fylles i ferdig forede former, epler i skiver legges på strø over kanel og sukker og topp med litt smør på toppen, 370 g mandelfyll pr form og 270 g epler pr form 15 g kanel og sukker + 30 g smør.
- Stekes på 180º c i ca 25-30 minutter.