Epleterte


Ingredienser

Bunn: 

Fyll: 

  • Malte mandler 1000 g
  • Sukker 1000 g
  • Smør 1000 g
  • Egg 1000 g
  • Regal hvetemel 250 g
  • Epler 270 g
  • Kanel og sukker 15 g
  • Smør 30 g

Hvordan forberede oppskriften

Bunn:

  1. Melis, vaniljesukker og smør kjøres godt sammen, rør inn eggene og tilslutt hvetemelet. 
  2. Deigen må ikke eltes for mye, pakk inn deigen og la den ligge i kjøleskapet i minimum en time eller over natta før utkjevling.
  3. Deigen kjevles ut og fores i former. 230 g pr form.

Fyll:

  1. Sukker og smør kjøres hvitt, rør inn eggene. Så mandler og tilslutt melet. 
  2. Fyllet fylles i ferdig forede former, epler i skiver legges på strø over kanel og sukker og topp med litt smør på toppen, 370 g mandelfyll pr form og 270 g epler pr form 15 g kanel og sukker + 30 g smør.
  3. Stekes på 180º c i ca 25-30 minutter.