Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Julebrød
Julekake eller julebrød hører julen til for mange. Julekaken er myk og saftig, og smaker fantastisk med smør og brunost.
Ingredienser
- 2300 g Regal Hvetemel Bakeri Aktiv
- 460 g Sukker
- 575 g Tine meierismør
- 230 g Gjær fersk original blå
- 115 g Surdeig
- 34,5 g Kardemomme
- 27,6 g Salt
- 851 g Melk
- 345 g Appelsin juice
- 805 g Rosiner
- Total deig 4938,1 g
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
- Deigtemperatur °C: 23-24°C
- Eltetid minutter: 8+4 veiledende
- Hviletid minutter: 30 min + 20 min virket
- Oppslag: Rundstekt
- Rasketid minutter: 45-60min
- Damp som standard grove brød: 6 sek/tilpasses
- Steketemperatur: 230-210°C
- Steketid minutter: Rundstekt ca 20-25 min
- Dekor: 1 snitt etter rask
Beskrivelse:
Rosiner bløtlegges over natten på kjøl, Bland inn ⅔ av smøret i fra starten i deigen og hold igjen rosiner. Elte deigen godt ut, på andre hastighet blander du inn siste av smøret i terninger. Etter ferdig eltet deig, blander du inn i sakte fart rosinene. Settes på plater med bakepapir, heves og stekes.