Boller

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 100571
Vekt: 10X1KG
EAN: 7044413113226

Category productimage: Produktbilde / Layout Bilde
Lettbakte boller er en ferdig melblanding som kun tilsettes smør, gjær og vann. Boller er populære i mange ulike anledninger, enten det er barnebursdag, kaffebesøk eller kos en onsdag formiddag. Boller smaker ypperlig i seg selv og man kan velge å pynte dem fritt etter fantasien, hvilket gjør at spesielt barn synes det er morsomt å bake boller. Gir 25 stk boller.

Klargjøring / bruk

Slik baker du boller:25 boller. Stek ca 10 min. 225°C. Du trenger:50 g gjær/1 pose tørrgjær ca 4,5 dl kaldt vann100 g romtemperert smør/margarin 1 Løs op gjæren i vannet. Tilsett bolleblandningen og romtempererte smør/margarine. Hold igjen litt mel til utbaking. Elt til deigen er smidig og glatt i minimum 7 min. Tilpass ev mer væske. Dekk till bakebollen med plast, hev ca 30 min. 2 Rull ut deigen til en ”pølse”, del i 25 emner. Trill ut boller, legg på stekebrett med bakepapir.3 Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted til dobbel størrelse i 45 min.4 Pensle ev bollene med egg eller melk før steking. Stekes midt i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca 10 min. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl bollerne på rist.
Næringsverdi per 100 g

  • Energi 1500 kJ

  • Energi 350 kcal

  • Fett 1,7 g

  • - herav mettet fett 0,3 g

  • Karbohydrat 71 g

  • - herav sukkerarter 15 g

  • Kostfiber 3,1 g

  • Protein 10 g

  • Salt 0 g

Ingredienser

HVETEmel, sukker, kardemomme, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre, amylase).