HAVREBRØD

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 100307
Vekt: 10x1 kg
EAN: 7044413113561

Category productimage: Produktbilde / Layout Bilde
Havrebrød er et halvgrovt brød hvor havre utgjør 38% av alt mel i brødblandingen. Brødet har en mild og god smak, som gjør at det passer for de fleste. Havrebrød fra Regal er lettbakt. Konsistens: Havregryn og havre helkorn gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme. Smak: En god og naturlig svak smak av havre. Kan kjenne en liten syrlig smak. Lukt: God svak lukt av havre. Lukt av nybakt brød.

Klargjøring / bruk

Slik baker du havrebrød:2 brød. Stek ca 45 min. 225°C. Du trenger:50 g gjær/1 pose tørrgjær 6 dl kaldt vann2 ss matolje (f.eks rapsolje) 1 Løs gjæren i vannet. Tilsett melblandingen og oljen. Hold igjen litt mel til utbaking. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger). Dekk till bakebollen med plast, hev til dobbel størrelse ca 30 min. 2 Del deigen i to, form til to runde deigemner. La hvile tildekket på bakebordet i 10 min. 3 Trykk emnene flate og rull dem til brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir alt. legg brødene i smurte former. Pensle med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40-45 minutter.4 Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 min. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Næringsverdi per 100 g

  • Energi 1500 kJ

  • Energi 350 kcal

  • Fett 3,7 g

  • - herav mettet fett 0,8 g

  • Karbohydrat 62 g

  • - herav sukkerarter 1,7 g

  • Kostfiber 6,0 g

  • Protein 12 g

  • Salt 1,2 g

Ingredienser

HVETEmel, sammalt HAVRE 18%, HAVREkli 13%, HAVREkjerner 8%, surdeigspulver av HVETE 1%, salt, sukker, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre, amylase).
Grovhetsmerking: Grov - 54% sammalt mel og hele korn.