Havrebrød

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 100307
Vekt: 10x1 kg
EAN: 7044413113561

Category productimage: Produktbilde / Layout Bilde
Havrebrød er et halvgrovt brød hvor havre utgjør 38% av alt mel i brødblandingen. Brødet har en mild og god smak, som gjør at det passer for de fleste. Havrebrød fra Regal er lettbakt. Konsistens: Havregryn og havre helkorn gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme. Smak: En god og naturlig svak smak av havre. Kan kjenne en liten syrlig smak. Lukt: God svak lukt av havre. Lukt av nybakt brød.

Klargjøring / bruk

Slik baker du havrebrød:2 brød. Stek ca 45 min. 225°C. Du trenger:50 g gjær/1 pose tørrgjær 6 dl lunkent vann2 ss matolje (f.eks rapsolje) 1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger). 2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt bakeresultat.3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40–45 minutter eller til dobbel størrelse.4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Næringsverdi per 100 g

  • Energi 1443 kJ
  • Energi 345 kcal
  • Fett 3,7 g
  • - herav mettet fett 0,8 g
  • Karbohydrat 62 g
  • - herav sukkerarter 1,7 g
  • Kostfiber 6,0 g
  • Protein 12 g
  • Salt 1,2 g
Ingredienser

HVETEmel, sammalt HAVRE 18%, HAVREkli 13%, HAVREkjerner 8%, surdeigspulver av HVETE 1%, salt, sukker, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre, amylase).
Grovhetsmerking: Grov - 54% sammalt mel og hele korn.