Kornbrød

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 102123
Vekt: 10x1 kg
EAN: 7044416008451

Category productimage: Produktbilde / Layout Bilde
Regal Kornbrød er en lettbakt melblanding som gir to brød. Ingenting kan måle seg med nybakt brød. Gled hele familien med et nybakt brød som alle liker.

Klargjøring / bruk

Du TRENGER:50 gr gjær eller 1 pose tørrgjær6 dl lunkent vann2 ss matolje ( f.eks rapsolje) Slik baker du kornbrød: 2 brød. Stek ca 30 min. Temp. 225°C 1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger). 2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt bakeresultat.3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40–45 minutter eller til dobbel størrelse.4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Næringsverdi per 100 g

  • Energi 1466 kJ
  • Energi 350 kcal
  • Fett 5,1 g
  • - herav mettet fett 0,7 g
  • Karbohydrat 60 g
  • - herav sukkerarter 0,6 g
  • Kostfiber 6,7 g
  • Protein 12 g
  • Salt 1,2 g
Ingredienser

HVETEmel, sammalt HVETE og, sammalt RUG 23%, linfrø, solsikkekjerner, HAVREgryn 3%, hirse, salt, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre, amylase).
Grovhetsmerking: Halvgrovt - 27% sammalt mel og hele korn.