Kornbrød

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 102123
Vekt: 10x1 kg

102123
Regal Kornbrød er en lettbakt melblanding som gir to brød. Ingenting kan måle seg med nybakt brød. Gled hele familien med et nybakt brød som alle liker.
Vekt Art no
10x1 kg 102123

Klargjøring / bruk

Du TRENGER: 50 gr gjær eller 1 pose tørrgjær 6 dl lunkent vann 2 ss matolje ( f.eks rapsolje) Slik baker du kornbrød: 2 brød. Stek ca 30 min. Temp. 225°C 1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger). 2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt bakeresultat. 3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40–45 minutter eller til dobbel størrelse. 4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Næringsverdi per 100 g

  • Energi, kJ 8447 kJ
  • Energi, kcal 2019 kcal
  • Fett 5.1 g
  • - herav mettet fett 0.6 g
  • Karbohydrat 40 g
  • - herav sukkerarter 0.4 g
  • Kostfiber 4.4 g
  • Protein 8.3 g
  • Salt 0.79 g
Ingredienser

Hvetemel, sammalt mel av hvete og rug 23 %, linfrø, solsikkekjerner 3 %, havregryn 2,5 %, hirsefrø, salt, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre, amylase)Grovhetsmerking: Halvgrovt - 27% sammalt mel og hele korn