Kornbrød

Mel, gryn og blandinger, Regal
Art no: 102123 Vekt: 10x1 kg
102123

Ingredienser

Hvetemel, sammalt mel av hvete og rug 23 %, linfrø, solsikkekjerner 3 %, havregryn 2,5 %, hirsefrø, salt, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre, amylase)Grovhetsmerking: Halvgrovt - 27% sammalt mel og hele korn

Klargjøring / bruk

Du TRENGER: 50 gr gjær eller 1 pose tørrgjær 6 dl lunkent vann 2 ss matolje ( f.eks rapsolje) Slik baker du kornbrød: 2 brød. Stek ca 30 min. Temp. 225°C 1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger). 2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt bakeresultat. 3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40–45 minutter eller til dobbel størrelse. 4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Vekt Art no
10x1 kg 102123

Næringsverdi per 100 g


  • Energi, kJ 8447 kJ
  • Energi, kcal 2019 kcal
  • Fett 5.1 g
  • - herav mettet fett 0.6 g
  • Karbohydrat 40 g
  • - herav sukkerarter 0.4 g
  • Kostfiber 4.4 g
  • Protein 8.3 g
  • Salt 0.79 g