Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Pølsebrød
Ingredienser
Bløtlegge 20 min før:
- Regal Sammalt Spelt fin 200 g
- Vann 400 g
- Total skålding: 600 g
Påslag:
- Regal Hvetemel Bakeri Aktiv 1600 g
- Regal Durummel 200 g
- Rapsolje 100 g
- Tine meierismør 160 g
- Idun Fersk gjær 70 g
- Idun Lys sirup 160 g
- Salt 30 g
- Helmelk 440 g
- Vann 360 g
Total deig: 3720 g
Deigvekt/antall 80 g
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse: | |
Deigtemperatur °C | 25-26°C |
Eltetid minutter | 5+7 veiledende |
Hviletid minutter | 30 |
Oppslag | Håndoppslag |
Rasketid | 30 min |
Rasketemperatur | 36 |
Fuktighet | 78% |
Dampetid | 10 sek |
Steketid | 10 min veiledende |
Steketemperatur | 235-230°C |
Dekor | Sesam |
Sum mel | 2000 |
Totalt vann | 1200 |
Fremgangs måte:
- Alt utenom smør og olje blande i eltegryten.
- Dette for å få maks vannopptak i melet og danne gluten.
- Eltes godt ut på første gir og deretter begynn og tilsett oljen først i to omganger og når det er eltet godt inn begynn med å tilsette smøret i små terninger i tre omganger.
- Når deigen er ferdig eltet kan du blande inn det du måtte ønske av garnityr (karve, løk, ost etc.) og eltes 2 min sakte til det er godt innblandet
Garnityr: (til denne resepten)
- Alt 1: 100g Løk + 100g Ost
- Alt 2: 20g karve + 20 honning
- Alt 3: 100g Sennep + sesam (topping)