Pølsebrød


Ingredienser

Bløtlegge 20 min før:

Påslag:    

Total deig: 3720 g

Deigvekt/antall 80 g

Hvordan forberede oppskriften

 

Arbeidsbeskrivelse:  
Deigtemperatur °C 25-26°C
Eltetid minutter 5+7 veiledende
Hviletid minutter 30
Oppslag Håndoppslag
Rasketid 30 min
Rasketemperatur 36
Fuktighet 78%
Dampetid 10 sek
Steketid 10 min veiledende
Steketemperatur 235-230°C
Dekor Sesam
Sum mel 2000
Totalt vann 1200

Fremgangs måte:

  1. Alt utenom smør og olje blande i eltegryten.
  2. Dette for å få maks vannopptak i melet og danne gluten.
  3. Eltes godt ut på første gir og deretter begynn og tilsett oljen først i to omganger og når det er eltet godt inn begynn med å tilsette smøret i små terninger i tre omganger.
  4. Når deigen er ferdig eltet kan du blande inn det du måtte ønske av garnityr (karve, løk, ost etc.) og eltes 2 min sakte til det er godt innblandet

Garnityr: (til denne resepten)

  • Alt 1: 100g Løk + 100g Ost
  • Alt 2: 20g karve + 20 honning
  • Alt 3: 100g Sennep + sesam (topping)